Hagyományok és modernitás a Ferenciek terén

Párisi Udvar

Hagyományok és modernitás a Ferenciek terén

Igazi találkozóhellyé kíván válni a Párisi Passage Café & Brasserie, ennek érdekében a magyar ízek és alapanyagok kerülnek fókuszba, helyenként némi csavarral.


Hagyományok és modernitás a Ferenciek terén

A nyáron megnyitott budapesti Párisi Udvar Hotel passzázsának éttermébe nemrég új vezetők érkeztek; akiknek feltett szándéka, hogy a megszokottól elrugaszkodva értelmezzék újra a magyar konyhát. Papdi László executive chef angliai, dániai, németországi és svájci tapasztalatokkal felvértezve érkezett a Párisi Udvarba. Az egykori táncosból lett konyhafőnök szerint meg kell találni a technológia és a művészet egyensúlyát, az étlap tervezésekor pedig a magyar alapanyagok – hazai ételek – modernitás ötvözete vezérelte. Így alakult ki a hagyományokat tisztelő, egyben progresszív étlap, amelyben mindenki megtalálhatja számítását.

 

Komoly szerepet kap a szálloda belsőépítészetében is gyakran megjelenő méhecske-motívumra utaló méz. Az igazi hungarikumnak számító lépesméz Székesfehérvárról érkezik, ehhez a kovászolt pékáruk hazai alapanyagokból készülnek. A mangalicasonkát a Dunakanyarból, a fürjhúst a Villányi térségből, a prémium szürkemarha-termékeket Bajáról szállítják, és a sajtok is hazai kézműves termelőktől származnak.

 

Az étlapon a nemzetközi ételek – mint például a mini burgerek, a jacket potato vagy az ausztrál angus duó – mellett persze megjelennek az ikonikus hazai fogások, a gulyástól a mézesig. Az előételek között található sajt és felvágott tálon ízelítőként megjelenik a saját készítésű szarvasmarha breseola, amelyet sózás után, szárítás előtt vörösborban áztatnak. Emellett sváb keménysajt, kecske roquefort, fiatal cheddar, valamint mangalica sonka, kolbász és szürkemarha szalámi is kerül a tálra, mindehhez pedig jól illik a kiegészítésként rendelhető szarvasgombás méz.

 

Az őszi vargányatálon a gomba többféle textúrában jelenik meg, turbolyával és törökmogyoróval kiegészítve. A Párisi módra készült pisztrángot szuvidálás után szezonális gyökérzöldségekkel körítik, a grillezett fürjhöz lencsesaláta, kukoricakrém és hajdina-popcorn a kiegészítés. A tőkehalat édesköménnyel füstölik, hozzá a feketegyökér-salátát grapefruittal ízesítik, majd fehérbab veluotéval tálalják.

 

A cukrászat pedig igazán ikonikus, a hely szelleméhez méltó desszertet álmodott meg, hiszen a Párisi kocka a híres kávés-rumos édességet idézi meg, igazán látványos formában. De itt a koktélkedvelők sem csalódnak, hiszen a szálloda mixerei Midnight in Budapest néven álmodták meg a hotel signature italát, amelybe konyak, almapálinka és rozmaring kerül, a tetején lévő karamell-lap pedig már a dobostortát idézi.

 

Forrás: Turizmus Online

Szállodánk házirendje itt olvasható.

Kameraszabályzatunk elérhető ide kattintva.

Adatkezelési tájékoztatónk ide kattintva érhető el.

KARRIERLEHETŐSÉGEK

NTAK: SZ19000102

Kapcsolat

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 2-4.

Tel.: +36 1 576 1600

info@parisiudvarhotel.com

Elérhetőségeink