Ők lettek 2019-ben az ingatlanpiac legjobbjai

Párisi Udvar

Ők lettek 2019-ben az ingatlanpiac legjobbjai

A Portfolio által megrendezett Property Investment Forumon immár tizedik alkalommal osztották ki a Portfolio Property Awards díjait. Egy 7 tagból álló szakmai zsűri döntött az év irodaprojektjéről (10 ezer négyzetméter alatt és felett), az év irodabérleti és befektetési tranzakciójáról, az év hotelprojektjéről, az év PM és FM cégéről, az év finanszírozójáról, valamint az év ingatlanpiaci tehetségéről. Díjaztuk továbbá az év legjobb koncepcióját is, amelyről a konferencia résztvevői szavazhattak.


Ők lettek 2019-ben az ingatlanpiac legjobbjai

Kilenc kategóriában választotta ki az év legjobb projektjeit, tranzakcióit, cégeit a hét tagból álló szakmai zsűri, Ágházi Gyula, Futó Gábor, Jellinek Dániel, Kovács Attila, Nagygyörgy Tibor, Noah Steinberg és Scheer Sándor. Míg a tizedik díjról, vagyis az év koncepciójáról a konferencia közönsége szavazhatott.

 

1. Az év irodaprojektje 10 000 négyzetméter alatt: Advance Tower II. (Fejlesztő: Futureal)

A Futureal által fejlesztett Advance Tower II. építése tavaly tavasszal kezdődött el, a Váci úti irodafolyosón megvalósult épületegyüttes a második fázisban közel 8000 négyzetméter bérbe adható területtel 20 000 négyzetméteresre bővült. A 8 szintes, ‘A’ kategóriás irodaház finanszírozására a Futureal-csoport tavaly több mint 34 millió euró értékű hitelszerződést írt alá a K&H Bankkal, idén áprilisban pedig már értékesítésre is került az ingatlan, az első ütemét vásárolta meg az Erste Ingatlan Alap, a második fázis pedig határidős ügylet keretében kerülhet a portfóliójába. Az egész irodakomplexum értéke mintegy 68 millió eurót tesz ki.

 

2. Az év irodaprojektje 10 000 négyzetméter felett: Budapest ONE (Fejlesztő: Futureal)

A Futureal fejlesztésében, három ütem alatt összesen 65 400 négyzetméternyi irodaterület valósul meg Őrmezőn a Budapest ONE irodaparkban, az első ütemet 2019 végén adják át, ami 25 ezer négyzetméternyi irodát és további 2600 négyzetméternyi retail egységet foglal magába.

 

3. Az év hotelprojektje: Párisi Udvar Hotel Budapest in The Unbound Collection by Hyatt (Fejlesztő/Beruházó: Mellow Mood Hotels)

A Párisi Udvar Hotel Budapest nevet viselő szálloda, amely a “The Unbound Collection by Hyatt” márka tagja, a Mellow Mood Hotels projektjei közé tartozik, 2014-ben került a csoport tulajdonába az épület, a 2,1 milliárd forintos vételár többszörösét, mintegy 13 milliárd forintot költöttek a ház helyreállítására. A hotel 110 szobájának – ebből 18 lakosztály és 2 rezidencia – nagy része a belső udvar köré szerveződik, összesen hat szinten.

 

4. Az év irodabérleti tranzakciója: Pillar (Fejlesztő: GTC) – Ügyfél – ExxonMobil

Az ExxonMobil Global Business Center, a tervek szerint 2022 első negyedévében átadásra kerülő GTC Pillar teljes egészére, vagyis 27 500 négyzetméterre kötött bérleti szerződést. A hazai irodapiac tranzakcióinak történetében ez a legnagyobb megállapodás, amit még fejlesztés alatt álló irodára kötöttek, illetve az idei év eddigi legnagyobb előbérleti tranzakciójaként is leírható. Az ExxonMobilnak jelenleg is a XIII. kerületben, a Center Point irodaházban van a budapesti székhelye, a szintén GTC tulajdonú irodaházban mintegy 1400 dolgozót foglalkoztat az olajvállalat. A tranzakció során a bérlőt a CBRE képviselte.

(…)

 

Forrás: Portfolio

Szállodánk házirendje itt olvasható.

Kameraszabályzatunk elérhető ide kattintva.

Adatkezelési tájékoztatónk ide kattintva érhető el.

KARRIERLEHETŐSÉGEK

NTAK: SZ19000102

Kapcsolat

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 2-4.

Tel.: +36 1 576 1600

info@parisiudvarhotel.com

Elérhetőségeink